Wijndomein Landgoed HeenwerfHet wijndomein Landgoed Heenwerf is een zeer succesvol Nederlands wijndomein dat zich heeft toegelegd op de productie van klassieke schuimwijnen van klassieke variëteiten.
Crowdfunding
Als jong bedrijf worden onze wijnen al bijzonder geapprecieerd door enkele toppers van de Nederlandse gastronomische wereld. Om onze kwaliteit te verbeteren en de toekomstige verhoogde opbrengst te kunnen verwerken, plannen wij een dringende uitbreiding van de bewaarruimte (wijnkelder) in onze wijnmakerij.
Het budget van 250.000 euro dat nodig is om de plannen te realiseren, hopen wij te kunnen realiseren d.m.v. een crowdfunding. Wij onderzoeken nu of er voldoende draagvlak is voor onze plannen en daarom verzamelen we reacties binnen onze kennissenkring, familie, wijnliefhebbers en vrijwilligers. In de brochure lees je meer over ons verhaal, de reden waarom deze uitbreiding noodzakelijk is en waarom dit voor jou interessant kan zijn. (vraag aan: layla.sofie@heenwerf.nl) Heb je oprechte interesse om ons een lening te verschaffen, klik dan hier en registreer je zo snel als mogelijk. Onwijs bedankt dat je even de tijd neemt. Voor eventuele vragen nodigen wij je uit om ons persoonlijk te contacteren. layla.sofie@heenwerf.nl Oogst 2022
Distilleerderij
Het begin
In 2015 werd op een klein perceeltje een proef-wijngaardje aangelegd en voor het grote perceel werden voorbereidende werken uitgevoerd. In 2016 werd de eerste echte aanplanting gerealiseerd. 6.000 planten, Auxerois en Chardonnay.
Een Nederlandse schuimwijn, gemaakt van klassieke druiven, met de tweede gisting en flesrijping 'sur lattes' ook effectief op het domein. Iets wat niet iedereen doet. Hoewel, wie de tweede gisting in het buitenland laat doen het eigenlijk geen Nederlandse schuimwijn mag noemen, gebeurt dit doorgaans toch.
OpleidingMarnix en zijn vrouw Sofie hebben het landgoed gekocht en zochten een bestemming voor de bijbehorende gronden. Als wijnliefhebbers kwam wijnbouw al vlug als een mogelijkheid in beeld. Marnix, landbouwingenieur van opleiding liet de bodem onderzoeken en ging op zoek naar advies om het project te begeleiden; "Wanneer je wijnbouw als zoekwoord ingeeft kom je één naam altijd tegen, die van Geurt van Rennes.". Na een haalbaarheidsonderzoek werd besloten om opleiding te volgen en een kleine proefaanplant te doen. En zie, een nieuw wijndomein is nu geboren.
WijndruivenDe keuze van de druiven was het eerste probleem. Omdat de hoogst haalbare kwaliteit voorop stond en de bodem de bepalende factor is werd gekozen voor klassieke druiven. Klimaat en bodem bepaalde de keuze; Pinot Auxerrois en Chardonnay is daarom het meeste aangeplant.
|
Bescherming tegen konijnen is wel nodig. (2016)
Aanplant met de machine.(2016)
In 2015 werd een kleine proefaanplant gedaan.
|