Apostelhoeve
Apostelhoeve Al sinds jaar en dag wordt de hoeve bewoond en geëxploiteerd door de familie Hulst. De Apostelhoeve was in eerste plaats een fruitteeltbedrijf. In 1970 besloot Hugo Hulst de wijnstok op de Apostelhoeve te laten terugkeren.
Aangestoken door het enthousiasme van de heer Jean Bellefroid uit Borgloon (België) en de heer Frits Bosch uit Maastricht, begon hij met een kleine oppervlakte van 25 are op proef. Mede door de geweldige steun van collega's uit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en verschillende wijnbouwuniversiteiten uit de genoemde landen werden de wijnen van de Apostelhoeve een succes. Tijdens een internationale wijnpaneltests kregen de wijnen van het wijndomein internationale erkenning: de door Apostelhoeve ingezonden wijnen werden inmiddels vele malen door een internationale jury met goud bekroond. |
Inmiddels is het Mathieu Hulst die het domein bestuurt en de wijn maakt, maar ook de volgende generatie is al in aantocht.
1967![]() Frits Bosch legde in 1967 zijn wijngaard Slavante bij Maastricht aan. Dan volgde Hugo Hulst, die op de Apostelhoeve bij Maastricht als eerste de wijnbouw in Limburg als een economische activiteit herintroduceerde. In 1970 besloot Hugo Hulst de wijnstok op de Apostelhoeve, een traditioneel fruitbedrijf, te laten terugkeren. Hij begon hij met een kleine oppervlakte van 25 are op proef. Hij was het die de wijnbouw in Limburg als een economische activiteit herintroduceerde.
www.apostelhoeve.nl |
Mathieu Hulst van Wijngaard Apostelhoeve ging op Chateau Maestricht met de eerste, de tweede, en ook de derde plaats aan de haal tijdens de eerste Prix du Château Maestricht 2012: De verkiezing van 'De Beste (Limburgse) wijn van Château Maestricht'.
1. Apostelhoeve Pinot Gris Barrique 2011 2. Apostelhoeve Cuvee XII uit 2011 3. Apostelhoeve Riesling 2011. |